+40 745 277 540

office@merlinhouse.ro

Zarándoklat Csíksomlyóra a Mária Úton

Mi a Mária Út?

A Mária út - Via Mariae spirituális turistaút. Olyan zarándokút, mely a közép-európai népek Mária-tiszteletére épít, egyben összekapcsolja a Mária-kegyhelyeket és az útvonal mentén lévő történelmi, kulturális értékeket, vallásra való tekintet nélkül. Célja, hogy Közép-Európa vallási értékeit egységes rendszerré szervező turista- és zarándokútvonal, illetve ezek hálózata épüljön ki Európa ezen régiójában. A Mária út összeköttetést teremt kelet-nyugat irányban az osztrák Máriazell, Budapest, Máriapócs és Csíksomlyó között, valamint észak-dél irányban Czestochowa, Esztergom, Budapest és Medjugorje között. Az útvonal egy nagy keresztet rajzol ki Közép-Európa térképén (Ausztria, Magyarország, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Bosznia), ezáltal kialakítva egy, az El Caminóhoz hasonló, hegyi hagyományokra épülő zarándokútvonal-hálózatot.

Ez az út mindenkihez szól, mindenkit meghív. Várja azokat - nemzetiségtől és felekettől függetlenül -, akik vallási, spirituális, önismereti célból kívánnak zarándokolni, és várja azokat is, akik egyelőre turisztikai és sport célból kívánnak az útra lépni. Ez az út híd lesz a nemzetek, a vallások, az emberek között, összeköti a nyugatot és a keletet, így válik egy Kelet-közép-európai Népeket Összekötő Úttá, a "Kiengesztelődés útjává", amely a jövőben európai kulturális úttá is válhat.

A Mária út ajánlott zarándokútvonalakat kínál, melyeket tetszőleges szakaszokban, bármely irányban bejárhatunk gyalogosan, terepkerékpárral vagy lóháton.

Ajánlott az útvonal biztonságos bejárásához a helyi kapcsolattartókat telefonon, e-mailben megkeresni, valamint az Erdélyi Mária Út Egyesület honlapjáról (www.mariaut.ro) letöltött GPS tackekre és/vagy az egyes területek papír alapú turistatérképeire ajánlott támaszkodni.

Minden zarándoklatra indulót megkérünk, hogy jelentkezzen be a honlapon található elérhetőségeken, hogy az aktuális információkat, segítséget megkapja. Éjjel-nappal működő recepciós zarándokpont található Csíksomlyón, a Salvator Hotel és Jakab Antal Tanulmányi Központban, a kegytemplommal szemben.

Telefon:+40 741 258 156

Időjárás

Csíkmadaras

weather -0.1 °C

Borús

Rólunk mondták

A székely falu hangulata a fiatalabb generációnak már önmagában is élmény.

Szabó József

Köszönjük a szeretetteljes vendéglátást, a sok kedvességet, finom tortát. Köszönöttel a Lánybúcsús csapat! 2014.04.05

Kedves Ildikó


                                            Szívünk minden szeretetével köszönjük mindazt, amit tettél értünk. Érezzük a szeretetedet és hálásak vagyunk mindenért. Gábor.

Gábor

Fantasztikus hely! Olyan szeretettel fogadtak először, amikor mentünk, hogy már 5 éve visszajárunk, évente többször is! Felejthetetlen élményekkel gazdagon tértünk- és térünk haza. Látogassatok el Csíkmadarasra!

Bugyinszki Tamásné és Tamás

ScrollToTop